Even acclimatiseren en rusten na pech

Door: wim

Blijf op de hoogte en volg Wim

14 Juni 2012 | Zweden, Varberg

Hoi,

Gisteren een mooie ferryovertocht gehad van Grenaa naar Varberg ( Zweden) Een vriendelijk glooiend landschap van Denemarken achter me gelaten.
De laatste dagen met pech geconfronteerd : 1 dag een gebroken ketting en 2 dagen achter elkaar een lekke band. Met name over het laatste kreeg ik geen goed gevoel. Als dat nu al gebeurd beloofd dat weinig goeds voor de rest van de tocht.
Daarom heb ik besloten morgen nieuwe en de allerbeste Schwalbe banden te laten monteren.
Dan kan ik weer relaxed op weg.
Anders spookt dit voortdurend door je kop.
Op de boot een fietsersechtpaar van 70 jaar getroffen die ook de route naar Bergen gaan fietsen. Respect !
Zij tipten mij over diverse zaken voor Schotland en Engeland waar zij al gefietst hebben.
Je merkt direct dat Zweden een andere cultuur heeft: jongeren rijden hier in grote Amerikaanse wagens door de stad om indruk te maken op de meiden.
De foto van de 4 beelden was genomen in Esbjerg als stadsmarkering ( net als de wilgen aan de Noorddijkerweg maar dan anders.)
De 9m hoge beelden met uitzicht op zee maakte grote indruk op me.
Vandaag dus een rustdag: wasje draaien en drogen, de e-reader bijladen de de Duracell-accu
Zweeds geld halen enz . enz .
Het deel wat ik nu ga fietsen schijnt een van de mooiste onderdelen van de Noordzeeroute te zijn .
Ben benieuwd , tot een volgende keer,
Groet, Wim.

• 14 Juni 2012 - 13:30

Bert Van Marwijk:

Wim, wat slim om tijdens de EK zo'n mooie tocht te gaan fietsen; ik hoop dat je het Nederlands elftal niet hebt zien spelen. Ik wou dat ik bij jou achter op de fiets zat.....

• 14 Juni 2012 - 13:51

Erik Lindegren:

Fyra essäer om kroppsliga nöjen och missnöjen, om den ofta hänsynslösa gränsdragningen mellan normalt och avvikande.
    Synd att Nederländerna förlorade 2-1 till Tyskland.
    Erik

• 14 Juni 2012 - 14:45

Ria:

Wim ik vind je een kanjer. Ik doe het je niet na. Verstandig om een paar goede banden te laten monteren, anders blijf je bezig. Veel plezier met het vervolg van je reis. Leuk dat je ons zo op de hoogte houdt.Groetjes Ria

• 14 Juni 2012 - 17:53

Karin:

Wauw, Zweden alweer. Dat schiet lekker op!

Alvast veel succes met de nieuwe banden. Ben benieuwd naar de volgende foto's.

• 14 Juni 2012 - 18:34

Henk Pater:

Hoi Wim,

Verrassend, had gedacht dat je bij Hirtshals of Frederikshaven de oversteek zou maken, maar nee Wim pakt er nog wat kilometers bij en zakt af naar beneden. Ben vroeger ook wel eens in Esbjerg geweest maar toen stonden die beelden er nog niet. Heb je je was droog kunnen krijgen, hier was het prima weer. Een goeie voortzetting van je tocht met weinig of geen pech meer.
    Groeten, Henk Pater

• 15 Juni 2012 - 05:28

Laurens:

Leuk dat je leeftijdsgenoten tegen bent gekomen

• 15 Juni 2012 - 08:21

Carla:

Misschien was dit de manier van je fiets om aan te geven dat ie een rustdag nodig was!
    groet Carla

• 18 Juni 2012 - 09:17

Freddy:

wim, van tegenslagen wordt je alleen maar sterker. je gaat volgens mij als een beest tekeer tegen die heuvels op. kop d,r veur en de blik op oneindig. wij zitten op dit moment in de franse alpen, heb al een paar pittige cols gehad. groet freddy en thea

• 20 Juni 2012 - 11:38

Gerrit Weijs :

Moi Wim,

Mooi dat je begonnen bent aan het rondje Noordzee. Mogelijk is dat voor Mariet (70 j.) en mij, na Rome v.v., ook nog weggelegd.

Kort voor Santiago de Compostela troffen wij een dame van 35 uit Wenen die -alleen op de fiets- via de Noordkaap Gibraltar als einddoel had.

Joop Kleiwerd vertelde mij van je fietstocht. Met Jacqueline was hij op de fiets vanuit Ten Boer naar Coevorden gekomen en hebben zij bij ons (B&BMariet) geslapen.

27 mei (Pinksterzondag) kreeg ik van mijn dochter een kleinzoon cadeau voor mijn 68e verjaardag. Mooi he?

Wim, heel veel sterkte en gezondheid.
    Met grote belangstelling zie ik je ervaringen tegemoet.
    Gerrit Weijs
    (voorheen de Bengel van Engelbert)