Het land van de Vikingen
Door: wim
Blijf op de hoogte en volg Wim
23 Juni 2012 | Noorwegen, Oslo
Afgelopen maandag met de ferry in FSanjefjord gearriveerd. Prima info gekregen bij de VVV en Noors geld gepind.De eerste 300 km zitten er nu op. Een rustdag in Kristianszand , de vijfde stad van Noorwegen.
Dit betekend naar de VVV voor verdere info over het traject , naar de kapper enz. enz.
Het fietsen hier is een stuk zwaarder dan in de vorige landen, dwz steeds klimmen en dalen. Wat je normaal in een uur fietst moet je nu 2 uur voor rekenen.
Ik bereid me mentaal voor op de 600 km naar Bergen die het allerzwaarst zijn van de Noordzeeroute, so push me up!
Het landschap en de natuur zijn hier schitterend , steeds afwisselende inhammmen van fjorden meertjes, bossen e.d.
Sommige campings waren nog niet open, het toeristenseizoen begint hier pas vlg week. Daardoor varen sommige pontjes ook nog niet en dit betekent km,s omfietsen.
Noorwegen is een onafhankelijk rijk land door o.a. de olieindustrie, electriciteit e.d.
Ook op de route nog een overstekende das gezien , een mooi gezicht.
Nu sta ik even voor Christianzand op de camping van Kees Verkerk.
Tot zover, groet, Wim
23 Juni 2012 - 10:57
Ria Van Oosten:
Hoi Wim
Wat leuk dat je op de camping van Kees Verkerk staat. Kun je je gelijk opgeven voor de alternatieve Elfstedentocht. Grapje. Ik krijg het spaans benauwd als ik alleen maar denk wat je nog te wachten staat..
600 km. naar Bergen. Maar je kunt het !!!!. Dat begrijp ik wel uit je verslag. volgens mij gaat het , met wat ups en downs, hartstikke goed. Is het weer een beetje beter? Ik hoop voor je dat het beter is dan hier. Hou ons op de hoogte. Ik vind het nog steeds een gewelige prestatie. Toi Toi, Ria -
23 Juni 2012 - 11:14
Janny:
Hoi Wim,
Wat goed dat je al zover bent gekomen,maareh....het is toch vakantie???? Goeie reis verder,groetJanny -
23 Juni 2012 - 11:17
Bert Bolt:
Noorwegen is inderdaad prachtig.. Je moet maar zo denken na iedere helling komt een prachtige afdaling, waar je berg op alvast van kunt gaan genieten. Maar zeker met bepakking zal je menig zweet druppel laten. Ik heb pas Limburgs mooiste gereden, zonder bepakking, en dat was al pittig. Ik voel met je mee. -
23 Juni 2012 - 11:20
Gert De Roo:
Hallo Wim,
Ik vind het super dat je dit doet, ik wens je veel plezier voor de verdere reis. Voor ons staat er in augustus en tocht langs de Spaanse Noordkust op het programma.
groet,
Gert -
23 Juni 2012 - 14:55
Judith:
Hey pap,
Veel foto's maken he!! Vooral als je in Bergen bent! Succes met deze zware kilometers....we denken aan je :)
XXX -
23 Juni 2012 - 16:16
Zwier:
Prachtig mijn jongen. Neem de tijd voor die 600 km. Ik bel je straks wederom.
Onze grootste angst is dat je straks bij terugkomst de dikste kuiten van ons allemaal hebt. Briljant! -
23 Juni 2012 - 16:31
Gerbert:
Had nou maar geluisterd, Wim, en je opblaasbare kano toch meegenomen in de rugzak...had je die pontjes helemaal niet nodig gehad.
Veel succes verder! -
23 Juni 2012 - 21:49
Olivia Kyrre:
Bergen har ønsket mennesker velkommen Weeseman i over 600 år. Fra kong Thor Hushovd seilte inn på Vågen og grunnla byen i 2012, har Bergen trukket til seg mennesker fra mange kanter Groningen. Noen kom og drog, andre kom og ble, andre kom og nokked op fietsie.
Tè, tè, tè,
Olivia. -
24 Juni 2012 - 10:12
Hilde:
Hoi Wim, die 600 km up and down gaat je zeker lukken. En vergeet niet om je heen te kijken. Enjoy. -
25 Juni 2012 - 07:27
Carla:
Hoi Wim,
Die 600km gaan je lukken volgens mij heb je geen aansporing nodig komt gewoon goed! Vind de tijd snel gaan toen ik de eerste keer mailde stond er dat je over 87 dagen terug zou zijn dat zijn er nu nogl 68 kortom geniet er van! -
25 Juni 2012 - 13:29
De Zwarte Pijl:
Hoi Wapperaar,
hoorde dat je een ontmoeting hebt gehad met de 'vogelaar van Winsum'. in de categorie bijzondere ontmoetingen valt er natuurlijk niet te tippen aan de brusselse schone, maar leuk was het hopelijk wel. Dirk is inmiddels in Trondheim. waar zij uit Brussel is gebleven blijft vooralsnog onduidelijk.
misschien wacht ze je op in Bergen.
doortrappen dus. -
25 Juni 2012 - 16:37
Alida Zuidema:
Hoi Wim,
Nu het gaat goed met je hé en met je tocht geweldig dat je al zover bent. Hopelijk heb je niet zoveel tegenwind als wij op Schier hadden. Geniet van Christianzand een mooie stad en heel veel succes met de volgende 600 km naar Bergen, je weet als het moeilijk wordt Zwier bellen!
We horen weer van je leuk de verslagen.
Gr. A en G. -
28 Juni 2012 - 21:42
Friedeke:
ha Wim je vordert al! Ja dat herken ik nog van indertijd, dat je twee keer zo lang doet over een stuk. Nou zet m op en pak die 600 kilometertjes! en bedenk als je de laatste meters omhoog zwoegt dat je daarna lekker lang naar benenden kan racen!